T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / HASSA - 15 Kasım İlkokulu

Okulumuz "eSafety Label" e-Güvenlik Etiketi Aldı.

OKULUMUZ E SAFETY LABEL BRONZ ETİKET ALDI

15-01-2023

Okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafety Label, eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı hedefliyor.
Öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezi olan eSafety Label, okulların kendi çevrim içi güvenliğini değerlendirmeleri, iyileştirmeleri, güçlendirmeleri için harekete geçmelerini sağlıyor. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek eSafety Label sayesinde mümkün oluyor.

  Okulumuz, aralarında ülkemizin de bulunduğu Brüksel Merkezli 34 Avrupa Ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu Avrupa Okul Ağı  (Europen Schoolnet)  tarafından, 2012 yılında okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla uygulamaya konulan "eSafety Label" (Güvenli İnternet Etiketi)  almaya hak kazanmıştır. 

Iron(No Label), Bronze, Silver ve Gold Label olarak kategorilendirilen sistemde  ilk aşamada  18 ay süreyle  Bronze Label (Bronz Etiket)  alan okulumuz oluşturulan eylem planına göre çalışmalarını yaparak 2024  yılı Temmuz ayında  tekrar puanlandırılacak ve Silver ya da Gold Label seviyesinde etiket almaya hak kazanacaktır.

 

15-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.01.2023 - Güncelleme: 15.01.2023 16:52 - Görüntülenme: 216
  Beğen | 4  kişi beğendi